dimecres, 18 de desembre del 2013

Avenc de Son Pou (Santa Maria)

Excursions amb encant per a famílies 22/12/2013
Interior de l'Avenc de Son Pou.
 "...ja a gran altura, vora el cim, entremig d'ullastres i aritges, s'hi topa un avenc que té per boca un forat quasi redó, de cinc metres de diàmetre, de tanta fondària que no se sent la remor de les pedres quan arriben al fons; esglaiós abisme, dins el qual no s'hi veu més que fosca". (Joan Rosselló de Son Forteza i Crespí 1854-1935).
Hola famílies, Fita a Fita vos presenta una nova proposta de les "excursions amb encant per a famílies". Aquest diumenge visitarem una de les coves més espectaculars de la Serra de Tramuntana, plena de bellesa, poesia i llegenda: L'Avenc de Son Pou. Es tracta d'una excursió senzilla, que discorre sempre per bon camí.
Camí de pujada a l'avenc per dins la vall de Coanegra.
Camí de la vall de Coanegra o Camí vell de Santa Maria del Camí a Orient.
L'Avenc de Son Pou és una cavitat natural situada a la possessió de Son Pou, a la vall de Coanegra, en el camí vell entre Santa Maria del Camí i Orient. Coneguda des de l’antiguitat, fins a finals del segle XIX només era accessible pel forat de la seva part central, amb 45 metres de vertical, baixant amb diversos sistemes de cordes i politges. El túnel d’accés, de més de 50 metres de recorregut, no va ser construït fins el 1894. Va ser projectat per l’escriptor, pintor, arquitecte i enginyer, Pere d'Alcántara Peña. Molts d’escriptors mallorquins li han dedicat poemes i escrits. Un dels quals, Miquel Costa i Llobera, deixà constància de la seva visita l’estiu de 1900 amb els següents versos:

Tot és aquí titànic, august, solemnial,
Tot aquí té un caràcter que lo vulgar desterra.
Enlloc se trobaria com en aquest coval
Un monument a posta per cripta sepulcral
Dels fills més grans de nostra terra.
Túnel d'entrada a l'Avenc de Son Pou.
El nostre itinerari començarà a les barreres de Son Oliver, al final de la part oberta al trànsit lliure de vehicles pel camí de Coanegra, i cloure a l'entrada de l'avenc després d'una hora i mitja de marxa. La major part del recorregut és per un camí ample i planer; llevat dels vint minuts darrers, un poc més costeruts i per camí de ferradura. Per cert, pensau a dur un frontal o un llanterna, imprescindible per poder visitar alguns racons d’aquest immens coval. 
A l’entrada de l’avenc hi ha una gran explanada, on hi podrem fer la berenada o el dinar. Però atenció, aprofitau bé la visita. El lloc ho paga, i si arribau fins al fons de tot de la cova podreu llegir això:
Veniu, fadrines, veniu.
Beveu l’aigua de la vida,
Que la vella cançó diu:
El que en beu, prest s’amarida.
Curioses formacions rocoses a l'interior de la cova.
L'activitat té un preu de 5€ per persona o de 20€ per família (a partir de quatre membres). Podeu fer el pagament mitjançant ingrés en el compte bancari BANCA MARCH 0061 0029 19 1675050118, indicant el nom de la família i excursió a la que vos inscriviu. Sortim de Palma (Ocimax) amb cotxes particulars. Per inscriure-vos, heu d'enviar un correu a info@fitaafita.com o telefonar al 650.777.596


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada