dijous, 7 de novembre del 2013

CEIP Santa Catalina a l'exposició "80 anys amb tu" (2)

Alumnes de sisè de primària del CEIP Santa Catalina de Palma a l'exposició "Radio Mallorca 80 anys".
Un grup de 25 alumnes de sisè de primària del Col·legi Públic Santa Catalina de Palma han visitat aquest matí l'exposició Radio Mallorca 80 anys. Una iniciativa conjunta de Radio Mallorca-Cadena SER i Fita a Fita -serveis culturals i pedagògics- amb la finalitat d'acostar la ràdio a l'escola i difondre els continguts de la mostra que s'ofereix a la sala de l'Aljub del Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma Es Baluard.
Alguns dels alumnes han volgut provar les seves habilitats davant els micròfons de la ràdio.
La visita, d'una de duració, ha servit per resseguir les fites de la ràdio a través de la història. Des dels inicis de Radio Mallorca (EAJ 13) de la mà dels germans Fuster al carrer de la Pau de Palma, el 30 de setembre de 1933, passant per la seva associació a la Societat Estatal de Radiodifusió (Cadena SER) a partir dels anys 40 i acabant amb la integració definitiva de l'emissora en el Grupo PRISA a final de la dècada dels 80. 
Juntament amb tots els avenços tecnològics que s'han anat succeint al llarg de 8 dècades, els alumnes han sabut de fets històrics que, com la Guerra Civil espanyola (1936-1939), foren determinants en l'evolució de la ràdio i tràgics per a la llibertat d'informació i d'expressió durant els 40 anys de la dictadura militar del General Franco. Tot i que programes com HORA 25 de la Cadena SER aportarien a partir de la dècada dels 70 una aire de renovació i aperturisme en el panorama informatiu radiofònic que s'acabaria consolidant durant el període de Transició fins als nostres dies.
Els alumnes han gaudit d'un viatge a través del temps resseguint les fites de la ràdio.
Però al marge d'aquests fets, la ràdio ha estat des dels seus inicis un mitjà de comunicació i de culturització de tot un país; a més a més, de constituir un dels elements claus per a la cohesió i dinamització de tota una societat. Fins i tot a l'actualitat, tot i els avenços en les comunicacions i la irrupció de les xarxes socials, la ràdio continua sent la gran finestra oberta al món que ens informa de tot el que passa i ens entreté.
Tots els alumnes han volgut deixar el seu record en el llibre de visites de l'exposició "Radio Mallorca 80 anys".
Al final, els alumnes se'n han dut un bon record de la seva visita; tota una experiència que mai no oblidaran. La tutora de sisè de primària del CEIP Santa Catalina, Susana Calavera, la mestra en pràctiques, Andrea Vallori, i l'auxiliar tècnic educatiu (ATE), Antònia Vives, han acompanyat el grup durant tot el recorregut per l'exposició.
Gràcies a tots per la vostra assistència i interès!!!
L'exposició romandrà oberta fins dia 10 de novembre a la sala de l'Aljub del Museu d'Es Baluard de Palma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada