diumenge, 10 de novembre del 2013

Famílies "amb encant" per les Ermites Velles

Excursions amb encant per a famílies (III)
El grup se deixa retratar "encantat" a les escales del Mirador dels Tudons.
Sortida per les Ermites Velles de Valldemossa
Un grup de set famílies ha recorregut amb Fita a Fita un bocí de les terres de l'Arxiduc Lluís Salvador, on el noble austríac es dóna la mà amb el Beat Ramon Llull. Dues fites de la nostra història, separades per sis segles de distància, que l'atzar uní al voltant de la possessió de Miramar, a Valldemossa.
El punt de partida i d'arribada ha estat Ca Madò Pilla (a l'actualitat, Apartamentos El Encinar); aquella hostatgeria que fundà l'Arxiduc a Ca na Matgina, poc després de la compra de Miramar el 1871. D'aquí hem seguit camí fins a l'Ermita de la Trinitat, per continuar després pel Camí del Bosc en direcció a les Ermites Velles. Abans, però, hem fet una aturada en el berenador del Bufador dels Ermitans.
"Caçador caçat" fent una foto familiar a les portes de la Capella del Puig des Verger.
El dia ha estat fred i ventós, però això no ha estat impediment perquè grans i petits poguessin assaborir els encants d'un paisatge únic, que convida tant a la mirada reposada i reflexiva de la vida eremítica com a la més apassionada de l'amant perpetu de la Serra de Tramuntana-Patrimoni de la Humanitat.
El berenador del Bufador dels Ermitans és anterior a l'Arxiduc, del qual ja en tenim constància al segle XVIII.
Després d'una aturada en el Bufador dels Ermitans, on els infants han viscut una petita aventura espeleològica, hem seguit ruta pel Camí del Bosc en direcció a les Ermites Velles, fundades el segle XVI. D'aquí hem baixat a la Capella del Puig del Verger, una de les primeres construccions que l'Arxiduc manà fer al voltant de la possessió de Miramar, el 1876.
En un coll de caçador, molt a prop de la Cova del Beat Ramon Llull.
La volta ha seguit pel Mirador dels Tudons, amb excel·lents vistes sobre Miramar, Son Gallard i Sa Foradada. Amb la visita a la Cova del Beat Ramon LLull ha conclòs l'itinerari previst. En aquesta balma de reduïdes dimensions, el fundador de l'escola missional i de llengües orientals (1276) de Miramar es retirava a meditar i preparar la seva tasca. 
Després de dinar, amb tancat el circuit amb la tornada a Ca Madò Pilla. I les tradicionals coques de patata de Valldemossa han estat el premi merescut després de l'esforç d'una bona caminada.
Visió de ponent des del mirador de l'Ermita de la Trinitat.
GRÀCIES FAMÍLIES PER LA VOSTRA PARTICIPACIÓ!!!
La propera sortida serà el 24 de novembre: La canaleta de Solleric.
Ens podeu seguir també per Twitter i Facebook.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada