dimarts, 6 de maig del 2014

Fartàritx (Pollença)

Excursions amb encant per a famílies 11/05/2014
La cuculla de Fartàritx
FITA A FITA vos proposa aquesta setmana un itinerari per Pollença, al voltant d'un dels racons més bells de la Serra de Tramuntana: la vall d'en March i Fartàritx (pel camí del Ninot). Un dels entorns naturals i paisatgístics més espectaculars de l'illa, que la poesia de mossèn Miquel Costa i Llobera definí a la perfecció i enaltí fins a cotes paradisíaques; com en aquesta primera estrofa del poema dedicat a la vall de Ternelles:
Jo sé una vall galana
que enmig de nues serres se destria,
i, harmònica, agermana
delícia i pau, bellesa i nostalgia.
(La Vall, Miquel Costa i Llobera)
Replà de Fartàritx des del puig de Ca.
Fartàritx és una antiga alqueria i possessió de Pollença situada a un replà elevat de la muntanya, a l'ombra del puig del Ca de Míner (880 m.), deixant a un costat la Cuculla de Fartàritx (700 m.) i a l'altra la mola del puig Tomir (1.100 m.). L'indret forma com una balconada sobre la Vall d’en Marc (l'antic Bàlitx o Vàritx) i les muntanyes de Mortitx, Ariant i Ternelles. El terreny de l'antiga alqueria en l'actualitat està dividit en tres possessions: Fartàritx Gran o d'en Roig (453m), Fartàritx d'en Vila (en ruïnes) i Fartàritx del Recó (460m).
Camí del Ninot.
Les sortides, com sempre, són a les 10h; i el punt de trobada, davant l'Ocimax (Palma). El preu és de 5€ per persona i de 20€ per família (a partir de 4 membres), i inclou una assegurança d'assistència mèdica en cas d'accident. Per inscriure-vos heu d'enviar un correu ainfo@fitaafita.com amb les vostres dades (nom i llinatges, nombre de participants i un telèfon de contacte). Podeu fer el pagament mitjançant ingrés en el compte bancari BANCA MARCH 0061 0029 19 1675050118, indicant el nom de la família i excursió a la que vos inscriviu, o el mateix dia de l'excursió.
Fita a Fita és una empresa de serveis culturals i pedagògics.
Fita a fita fem camí.
I només en trobar la darrera
i més gran,
sabem que hem fet cim.
'Seguiu les fites i mai no vos perdreu'
Joan Carles Palos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada