dilluns, 21 d’abril del 2014

Ses Puntes (Sóller)

Excursions amb encant per a famílies 27/04/2014
Ses Puntes des del Puig de Bàlitx.
Quan un guaita sobre Sa Punta Llarga, en el vessant exterior del port de Sóller, baix el coll de s’Illa, encara ara li pot semblar sentir el cruixir de les fustes de les naus pirates apropant-se a la costa de manera lenta i sigil·losa; el copejar del casc contra les roques; i el xiuxiueig nerviós i impacient dels homes a punt de desembarcar a les Cambres per a la invasió i saqueig de la vall, a trenc d’alba d’un diumenge 11 de maig de 1561, dia de Sant Ponç.
La torre Picada.
La Torre Picada encara no existia i només hi havia una guarda secreta prop del coll de s’Illa que pogué fer sonar els corns i avisar els habitants de la vall.
S'Illeta des de ses Puntes.
Aquest diumenge, Fita a Fita vos proposa una passejada per la història i la llegenda en el punt on s’inicià un dels atacs més importants i sagnants de la pirateria turca a Mallorca el segle XVI. Uns fets històrics que els sollerics recorden any rere any cada segon dilluns de maig en el Firó.
“I metre el món sigui món, 
a la història es llegirà 
el dia que els sollerics assoliren 
HONOR I GLÒRIA!”.
S'Illeta des de ses Cambres
Pel camí de s'Illeta accedirem al coll de s'Illa i al pla de sa Vinya, pujarem a la torre Picada i baixarem a ses Puntes, per contemplar des d'allà les Cambres. Sentirem històries de pirates i guardes secretes, d'actes heroics i de traïdories. La pesta de 1652 també serà present en el nostre recorregut per la història i la llegenda del litoral de Sóller.
Litoral solleric baix la torre Picada.
Les sortides, com sempre, són a les 10h; i el punt de trobada, davant l'Ocimax (Palma). El preu és de 5€ per persona i de 20€ per família (a partir de 4 membres), i inclou una assegurança d'assistència mèdica en cas d'accident. Per inscriure-vos heu d'enviar un correu ainfo@fitaafita.com amb les vostres dades (nom i llinatges, nombre de participants i un telèfon de contacte). Podeu fer el pagament mitjançant ingrés en el compte bancari BANCA MARCH 0061 0029 19 1675050118, indicant el nom de la família i excursió a la que vos inscriviu.
Fita a Fita és una empresa de serveis culturals i pedagògics.
Fita a fita fem camí.
I només en trobar la darrera
i més gran,
sabem que hem fet cim.
'Seguiu les fites i mai no vos perdreu'
Joan Carles Palos

1 comentari:

  1. L'excursió pareix molt xula. Tant de bo jo hi pogués venir....He de fer feina a l'hort

    ResponElimina