dilluns, 17 de març del 2014

Rere les passes de #fjs300 amb alumnes de Santa Teresa del Pont d'Inca

acompanyen alumnes de 2on d'ESO de Santa Teresa del Pont d'Inca rera les passes de Juníper Serra
Petra, 17 de març de 2014
Els alumnes i els seus mestres (Virginia, Xisca i javier) davant el portal major de l'església parroquial de Sant Pere.
Un grup d'uns seixanta alumnes de segon d'ESO del Col·legi Santa Teresa del Pont d'Inca han recorregut avui el poble de Petra i, de la mà de FITA A FITA i VIU LA CULTURA han marxat rere les passes de fra Juníper Serra. Un itinerari urbà que ha passat per l'església on va ser batiat Miquel Josep Serra i Ferrer el 24 de novembre de 1713; la casa pairal del carrer del Barracar on hi va viure de petit fins que marxà a Palma a estudiar filosofia i teologia als 14 anys, el convent franciscà de Sant Bernardí on hi aprengué les primeres lletres i on va florir la seva vocació religiosa; i la casa museu que recull les principals fites d'aquest missioner mallorquí, auster i tenaç, que creuà l'Atlàntic i recorregué prop de 9 mil quilòmetres a peu per complir amb la seva tasca evangelitzadora a Mèxic i la Baixa Califòrnia fins a la seva mort, el 28 d'agost de 1784. SEMPRE ENDAVANT!
Monument a fra Ginebró a la plaça Juníper Serra de Petra.
Mossèn Francesc Torrens i Nicolau (Petra 1856-1924), revifador de la figura de fra Juníper.
El punt de partida era el monument a fra Ginebró a la plaça Juníper Serra. Un monument erigit el 1913, amb motiu del segon centenari del seu naixement, i que va ser impulsat per Mossèn Francesc Torrens i Nicolau, també petrer, a qui el destí uní el 1876 amb el llibre "Relación histórica de la vida y apostólicas tareas del venerable padre fray Junípero Serra" escrita pel Pareu Palou gairebé un segle abans, el 1787. Hem acabat l'itinerari dinant dalt del puig de Bonany, prop de la creu que recorda el seu comiat, la Pasqua de 1749, cinc dies abans d'emprendre el llarg viatge de la seva vida per Mèxic, primer, i després per la Baixa Califòrnia (1769-1784), on hi fundà nou missions.
Aquí comença el llarg viatge del Pare Serra. Aquesta creu en el puig de Bonany recorda el sermó de comiat de fra Ginebró la Pasqua de 1749. Tot just mancaven cinc dies per la seva partida, quan ho comunica a la seva família i amics.
Dins l'església de Sant Bernardí.
Segon pis de la casa pairal dels Serra Ferrer al carrer del Barracar de Petra.
Pica baptismal de l'església parroquial on va ser batiat Miquel Josep Serra i Ferrer el 24 de novembre de 1713.
Relíquia de Fra Juníper Serra que se conserva dins l'església de Sant Pere.
Interior de la casa pairal dels Serra Ferrer.
Els alumnes de segon d'ESO de Santa Teresa del Pont d'Inca a les portes de la casa on va viure l'infant Miquel Josep Serra Ferrer, el número 6 del carrer del Barracar Alt.
GRÀCIES ALUMNES I MESTRES PER VOLER COMPARTIR AMB MI UNA AVENTURA TANT ESPECIAL!
SEMPRE ENDAVANT!
Fita a Fita és una empresa de serveis culturals i pedagògics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada