dissabte, 15 de febrer del 2014

Famílies "amb encant" a na Ferrana i la cova dels ermassets (II)

Excursions amb encant per a famílies XI
En el cim de na Ferrana o de la Fita del Ram (837m)
Avui, la gran família de Fita a Fita ha estrenat les sortides en dissabte i junts hem caminat des de la mola de Sobremunt fins el cim de na Ferrana o de la Fita del Ram. L'objectiu d'avui era visitar la cova dels ermassets i tractar de localitzar per segona vegada consecutiva el tresor que s'hi amaga a dins i que custodien aquests "éssers de mitjana estatura, de color verd, molt magres i amb ulls grossos, amb les orelles tres vegades les d'un home, braços llargs i mans allargades amb ungles ben esmolades, cames primes però molt àgils". I l'hem trobat! Que no vos ho creis? Mirau...
En Joan, en Toni i en Jordi l'han trobat a un racó de la cova.
Un tresor de xocolata!!! Llepolies "made in" ermassets.
Abans d'entrar a la cova, hem llegit la rondaia d'en Jordi des Racó...
El tresor de sa cova des Ermassets de Son Noguera 
Diuen que dins aqueixa cova hi ha un tresor molt gros. Per això, una vegada un parell de puigpunyetins anaren a treure’l amb un ciutadà que duia un llunari (un llibre màgic on es podien llegir les predicacions de tot el que havia de succeir). Aquells cercadors es feren endins i endins mentre el del llunari no s’aturava de dir: 
̶ Endavant, al·lots!, Endavant, i fora por! 
Arribaren a fer-s’hi tant que tengueren por de no afinar la sortida. I així fou: giraren en rodó sense empatxar-se pus de les raons del ciutadà perquè seguissin endins i per endins. 
A força de forces arribaren a trobar la boca i en sortiren, i no n’han tornat a tenir, de forces per tornar-hi. 
A veure qui és que s’arrisca a anar a treure aqueix tresor! És una llàstima que s’hagi de perdre dins la foscor d’aquella cova. 
(Font: Rondaies Mallorquines d'en Jordi d'es Racó. Tom XXIV Editorial Moll Mallorca, 2008)
En Jordi ha fet la seva primera fita. Ara ja és segur que ningú no se perdrà!!!
Un total de 11 persones han participat d'aquesta activitat que pretén fomentar els valors del senderisme entre els més petits de la casa, i viure una experiència inoblidable en companyia dels seus pares i mares.
Na Pilar amb en Quique Jr. i en Milos.
Na Marta no perdia detall i ho immortalitzava tot amb el seu mòbil.
Visitar la cova dels ermassets ha estat una aventura vibrant i experiència inoblidable. 
Hem vist una casa de neu. Però on era la neu?
Na Ferrana, un paisatge de llegenda.
Hem viscut una excursió màgica, plena d'aventures i fantasia. Tots hem aprés a llegir sobre el territori les històries, llegendes i contarelles imaginades al voltant de la llar de foc i que donen vida i sentit al paisatge de la Serra de Tramuntana. També hem aprés a interpretar aquelles petjades que ha deixat la presència de l'home a través del temps a les muntanyes de Mallorca, i que en molts de casos ens parlen sobre la relació de dependència entre l'home i el medi natural. Hem vist sitges, camins de carro, fonts i aljubs.
Gràcies famílies pel vostre suport i confiança!!!

  • Pròxima sortida: TOSSALS VERDS I PARATS DE SA COMA 23/02/2014 
Seguiu les fites i mai no vos perdreu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada