dijous, 20 de febrer del 2014

Conreadors del paisatge

"Conreadors del paisatge" és una iniciativa de Fita a Fita per Jubilats per Mallorca, oberta a tothom que vulgui participar d'una experiència inoblidable.
  • Divendres 28 de febrer de 2014
  • Preu per persona: 35€ (inclou el dinar a Monti-Sion de Porreres)
  • Sortida amb autocar des de Palma (C/Leocadia Togores –darrere la presó antiga-) a les 9h.
Fita a Fita –serveis culturals i pedagògics- vos proposa un recorregut breu però intens al voltant de l'agricultura ecològica i els cultius biodinàmics. Es tracta de dos vessants molt interessants de l'explotació agrícola sostenible en el camp mallorquí.
I ho farem a través de la visita a Son Durí (Vilafranca de Bonany), una antiga teulera reconvertida en finca de producció agrícola ecològica, i als cellers MesquidaMora (Porreres), una aposta personal dels germans Bàrbara i Jaume per a l'elaboració d'uns vins que expressin el potencial d'una vinya més sana i autèntica.
Coneixerem de primera mà les tasques d'aquests conradors del paisatge, els reptes constants per dur endavant el seus projectes, les característiques i curiositats de la seva activitat (com per exemple l'ús de fauna auxiliar com a substitutiu dels plaguicides), alhora que aprenem algunes de les recomanacions tècniques de temporada per entendre millor els cicles del camp.
Però sobretot, entendrem i valorarem l'esforç incessant d'homes i dones del camp per mantenir vius els usos més tradicionals de l'activitat agrícola i ramadera, barrejats amb les noves tendències per a una activitat més sostenible i respectuosa amb la terra i el territori.
Uns esforços més vius i actius a l'actualitat, en que la societat travessa una profunda crisi de valors i principis, que el camp sembla voler recuperar, com si es tractés d'una llavor en perill d'extinció. Curiosament, en un moment en que les activitats agrícoles i ramaderes tornen a prendre força entre la població més jove de la societat, i les cooperatives s'erigeixen en instrument per a una explotació i comercialització més racional dels productes.
Per inscriure-vos, enviau un correu a info@fitaafita.com o contactau amb Jubilats per Mallorca. És una activitat oberta a tothom!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada