diumenge, 13 d’octubre del 2013

Una família amb encant

Excursions amb encant per a famílies (1)
Torre de sa Pedrissa i Còdols Blancs
GRÀCIES FAMÍLIES PER CONFIAR AMB FITA A FITA!!!
Hem estat 17 persones caminant com a una sola família de Deià a la cala, Torre de sa Pedrissa i Còdols Blancs. Hem baixat pel camí dels Ribassos, dit així pels marges que pengen damunt del torrent Major en un dels seus trams, amb un sol d'estiu i hem seguit després cap a la punta de Deià. Els nins, els quals la majoria no se coneixien, han fet pinya de tot d'una i l'excursió ha començat com una gran festa.
Alguns dels protagonistes: Marta Sampere, Gori Martínez, Xisca Gil i Teresa Pérez.
En arribar a la torre, hem parlat de la pirateria i del contraban a la costa nord de Mallorca; però sobretot, dels fets que ocorregueren el 1582 pels voltants de Sa Foradada, quan 50 homes liderats per Mateu Sanglada repel·liren l'atac d'un centenar llarg de pirates, i que forçaren la construcció de la torre de sa Pedrissa per a la vigilància de la costa de Deià.
Sa Foradada vista des dels penya-segats de sa Pedrissa.
A continuació hem seguit camí de nou cap a la cala per prendre el Camí de Baix o Camí dels Pintors, dit així pels nombrosos artistes que, com Antoni Ribas Prats o Joaquim Mir, recorregueren aquesta costa entre finals del segle XIX i començament del XX atrets per la fascinant visió dels Còdols Blancs.
Els fiters d'avui retratats davant els Còdols Blancs.
Els Còdols Blancs i la Punta de Deià des del camí dels Pintors o camí de Baix.
Després de dinar i de contemplar la bellesa paisatgística del camí de Baix o dels Pintors, que uneix la cala de Deià amb la possessió de Béns d'Avall a Sóller, hem pujat a la vila pel camí de sa Vinyeta.
Vista espectacular d'un dels passos del camí de Baix o dels Pintors.
Bocí del camí dels Pintors quan passa per damunt la cala de Deià.
Una vegada arribats a Deià, hem pres uns refrescs a l'ombra d'un dels bars que guaiten damunt la carretera general. Ha estat una estona per recordar i assaborir els bons moments que hem compartit durant les hores que ha durat l'excursió. Als infants encara els hi sobraven forces per seguir jugant!!!
Una taulada com aquesta només s'aconsegueix tastant les excursions de  Fita a Fita.
Si vos fa ganes sumar-vos a la família de "Fita a Fita: excursions amb encant per a famílies", encara hi sou a temps. Diumenge que ve, 20 d'octubre, anirem d'excursió al Puig de Bàlitx i visitarem la Cova del Migdia. A partir de demà trobareu aquí mateix més informació sobre la ruta. Si no ho heu fet, encara sou a temps d'apuntar-vos-hi! Podeu enviar un correu a info@fitaafita.com amb les vostres dades. El preu de cada excursió és de 20€ per família. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada