dimecres, 21 d’agost del 2013

TORNEM-HI TORNA-HI

Imatge de l'incendi d'Artà des de Cala Mesquida (font: diari ARA Balears)
"Des d'última hora de dimarts els bombers treballen per sufocar l'incendi que crema a Cala Torta i Cala Mesquida, a Artà i Capdepera, que ja ha cremat unes 450 hectàrees i ha obligat a desallotjar unes 180 persones a Son Barbassa, Son Terrassa i Cutri, segons informa el Twitter del servei d'emergències 112." (llegit al diari ARA Balears)

Quan acabarà aquest malson? El president Bauzà prometé en campanya electoral que després de l'incendi de Morna, el 2011 a Eivissa, no tornaria a haver cap més incendi a les Balears perquè, assegurà, es prendrien les mesures necessàries perquè això no passés. Idò si volies tassa, tassa i mitja.
El país se'ns crema literalment per Ponent i per Llevant. Més de dues mil hectàrees de la Serra de Tramuntana-Patrimoni de la Humanitat calcinades a ran de l'incendi de la Coma Calenta, i ara prop de 500 (per ara) al Parc Natural de Llevant, que ja en patí un de molt important a començament dels 90 i que cremà prop de dues mil hectàrees. Se'ns crema el país i el patrimoni natural. Tot allò que som i ens representa, convertit en cendres.
Els incendis s'apaguen a l'hivern, amb prevenció. I a l'estiu, els efectius necessaris per poder prevenir les imprudències i negligències d'un grapat d'ases de dues cames. No obstant això, sembla que aquest vegada s'ha actuat amb major rapidesa i aquest matí arribaran efectius de la Unitat Militar d'Emergències i, esperem també, reforços en els mitjans aeris. Així i tot, cal demanar més explicacions i exigir totes les responsabilitats del món.
He escrit aquesta entrada mentre el renou dels mitjans aeris alterava el silenci nocturn de Ciutat alhora que ens alertava de la maleïda presència del foc i de les seves flames voraces.
Continuarà... 
A continuació, diverses imatges de l'incendi d'Artà publicades a Twitter i difoses pel diari ARA Balears (@ARAbalears).








1 comentari:

  1. Hola Joan Carles,
    Aquella vegada fou un inconscient tirant les restes de caliu d'una barbacoa, aquesta vegada que serà? Una llosca tirada per la finestra del cotxe, un pagès cremant bardisses, uns campistes descuidats? Així no anam. Mentre les penes de presó per aquests atemptats no augmentin i no es tengui una acceptable prevenció, no acabarem amb aquesta tragèdia.

    ResponElimina